Regulament

Festivalul Naţional de Folclor „Ion Albeșteanu“ Ediţia a XII-a, 9-11 august 2018

Artistul Ion Albesteanu

Descărcare formular: Fișa de înscriere

 

Organizatori

Consiliul Judeţean Ialomiţa, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Consiliul Local Amara, Consiliul Local Slobozia, Direcția Municipală pentru Cultură, Învățământ, Sport și Tineret Slobozia,

Perioada și locul de desfășurare

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului național de folclor „Ion Albeșteanu“ se va desfășura în perioada 9-11 august 2018 la Grădina de vară Amara.

Scopul festivalului

Festivalul naţional de folclor „Ion Albeșteanu“ îşi propune să contribuie la descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi tineri interpreţi de muzică populară, stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice, valorificarea comorilor cântecului şi portului popular românesc şi introducerea sa în circuitul valorilor spirituale.

Înscrierea în concurs şi condiţii de participare

Festivalul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali, din întreaga ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, având vârsta între 16 şi 35 de ani. Fiecare concurent va aborda un repertoriu strict din zona pe care o reprezintă.

Fişele de înscriere în concurs vor fi trimise pe adresa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Bdul. Matei Basarab, nr. 22, 920022, Slobozia, Ialomiţa–telefon/fax 0243-23-11-51, sau mail: contact@traditieialomita.ro; ccp_il@yahoo.com

Preselecția 

Preselecția festivalului se va desfăşura pe data de 15 iunie 2018 la Centrul Cultural „Ion Manu“ din Otopeni – Ilfov, Strada 23 August, Nr. 8, între orele 10.00-16.00; tel de contact: 0243 – 231 151.

În urma prestaţiei artistice de la preselecție vor fi calificaţi pentru faza finală un număr de 12 concurenţi din ţară.

Taxa de înscriere este în sumă de 30 lei, nerambursabilă, iar cazarea, masa şi c/v transportului, pe timpul preselecţiei sunt suportate de către concurenţi.

La festival judeţul Ialomiţa va fi reprezentat de 2 concurenţi selectaţi în urma unei competiţii judeţene organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa.

Repertoriul

o piesă autentică, culeasă de concurent, interpretată fără acompaniament orchestral;

o piesă autentică, reprezentativă, din zona folclorică de provenienţă a concurentului, interpretată cu acompaniament orchestral.

Desfăşurarea festivalului-concurs

Concursul se va desfăşura în ziua de joi 9 august, iar vineri 10 august, va avea loc concertul de gală al laureaţilor. Ambele seri de festival vor cuprinde, de asemenea, în program, recitaluri ale unor ansambluri folcorice și vedete consacrate ale muzicii populare românești. Cea de-a treia seară a festivalului va avea în program un spectacol artistic cu invitați speciali.

Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de către organizatori, ţinându-se cont de reprezentarea diversificată şi echilibrată a zonelor folclorice ale ţării.

Concurenţii vor respecta precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs, prezenţa la repetiţiile preliminare fiind obligatorie. Orice abatere de la acest program duce la descalificarea automată a concurentului.

Cheltuielile de cazare și masă pentru concurenți, pe perioada desfășurării festivalului (9-11 august) vor fi suportate de organizatori.

Evenimentul va fi mediatizat de un post național de televiziune.

Organizatorii vor încheia un protocol de colaborare în care se vor stabili detaliile de organizare și desfășurare și responsabilitățile fiecărui partener.

Juriul festivalului-concurs

Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi ale folcloristicii româneşti, din specialişti de prestigiu ai instituţiilor de profil din ţară.

Clasificarea interpreţilor participanţi la concurs se va face ţinându-se seama de calitatea interpretării, de autenticitatea şi valoarea artistică a pieselor, de ţinuta scenică, de frumuseţea şi autenticitatea costumului popular al interpretului.

Premiile concursului

Trofeul „Ion Albeșteanu” – 5.000 lei

Premiul I – 3.000 lei

Premiul al II-lea – 2.000 lei

Premiul al III-lea – 1.000 lei

Juriul va acorda, de asemenea, 2 menţiuni a câte 500 lei

Concurenţilor li se vor acorda diplome de participare şi alte însemne ale festivalului-concurs.

Hotărârea juriului este irevocabilă.

Manager,

Pr. Prof. Cătălin STANCIU

 


Page in 1,351 seconds.