Regulament

Fisa de inscriere – 2016

Festivalul Naţional de Folclor
“Ion Albeşteanu”

ediţia a XI-a

22-23 septembrie 2016

 

Organizatori

Consiliul Judeţean Ialomiţa, Consiliul Local Slobozia şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa.

Scopul festivalului

Festivalul naţional de folclor „Ion Albeşteanu” îşi propune să contribuie la descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi tineri interpreţi de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice, la valorificarea comorilor cântecului şi portului popular românesc şi introducerea sa în circuitul valorilor spirituale.

Înscrierea în concurs şi condiţii de participare

Festivalul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali, din întreaga ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, având vârsta între 16 şi 35 de ani. Fiecare concurent va aborda un repertoriu strict din zona pe care o reprezintă.

Fişele de înscriere în concurs vor fi trimise pe adresa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Bdul. Matei Basarab, nr. 22, 920022, Slobozia, Ialomiţa – telefon/fax 0243-23-11-51, 0722290607 sau mail: contact@traditieialomita.ro; ccp_il@yahoo.com

Preselectia

– se va desfăşura în două etape :

– pe data de  23 iunie la  Tulcea, în cadrul Festivalului ,,Natalia Șerbănescu”

– în ziua de joi, 11 august, orele 10-16, în Otopeni (Ilfov), la Centrul Cultural „Ion Manu“, Strada 23 August, Nr.8, telefon: 0722290607.

În urma prestaţiei artistice avute vor fi calificaţi pentru faza finală un număr de 15 concurenţi din ţară.

Taxa de înscriere este în sumă de 20 lei, nerambursabilă, iar cazarea, masa şi c/v transportului, pe timpul preselecţiei sunt suportate de către concurenţi.

La festival judeţul Ialomiţa va a fi reprezentat de 2 concurenţi, selectaţi în urma unei competiţii judeţene, organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa.

Repertoriul

– o piesă autentică, culeasă de concurent, interpretată fără acompaniament orchestral;

– o piesă autentică, reprezentativă, din zona folclorică de provenienţă a concurentului, interpretată cu acompaniament orchestral.

Desfăşurarea festivalului-concurs

Concursul se va desfăşura în ziua de joi iar vineri  va avea loc concertul de gală al laureaţilor.

Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de către organizatori, ţinându-se cont de reprezentarea diversificată şi echilibrată a zonelor folclorice ale ţării.

Concurenţii vor respecta precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs, prezenţa la repetiţiile preliminare fiind obligatorie. Orice abatere de la acest program duce la descalificarea automată a concurentului.

Juriul concursului

Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi ale folcloristicii româneşti, din specialişti de prestigiu ai instituţiilor de profil din ţară.

Clasificarea interpreţilor participanţi la concurs se va face ţinându-se seama de calitatea interpretării, de autenticitatea şi valoarea artistică a pieselor, de ţinuta scenică, de frumuseţea şi autenticitatea costumului popular al interpretului.

Premiile concursului

Concurenţilor li se vor acorda diplome de participare şi alte însemne ale festivalului-concurs.

Juriul concursului va lua în calcul posibilitatea acordării următoarelor premii:

Trofeul „Ion Albeşteanu” – 3.000 lei

Premiul I – 2.000 lei

Premiul al II-lea – 1.500 lei

Premiul al III-lea – 1.000 lei

Juriul va acorda, de asemenea, 2 menţiuni a câte 500 lei

Hotărârea juriului este irevocabilă.

 

Director festival,

dr. Cristian OBREJAN

 


Page in 0,262 seconds.